Haber

İstanbul’da tarihi gün: Murat Kurum projelerini açıkladı!

FLAŞ HABER:AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ” Türk Yüzyılı İstanbul VizyonuToplantıda projelerini anlatıyor.

Murat Kurum’un açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Değerli misafirlerimiz, değerli yol arkadaşlarım, sevgili İstanbul’umuzun güzel insanları, sevgili genç kardeşlerim, bugün bu salonda; Varlıklarıyla bizi güçlendiren İstanbul sevdalılarına; Tuzla’dan Silivri’ye İstanbul’un her sokağında bizi bir çocuk, bir kardeş gibi kucaklayanlara; “İstanbul hepimizindir” diyerek bizlere destek veren tüm kardeşlerimize; En derin sevgimi, saygımı ve sevgimi sunuyorum.

Bugün hep birlikteyiz; İstanbul’un gelecek 100 yılını belirleyip 2034 ve 2053’ün büyük adımlarını konuşacağız! Kilitlenmeyi değil, çözümü konuşacağız. Bencillikten değil, bencillikten bahsedeceğiz. Umutsuzluğu değil umudu konuşacağız.

Bugün hep birlikte söyleyeceğiz: Zamanı İstanbul! Sadece İstanbul için, sadece İstanbul’un geleceği için kutlu bir yolculuğa çıkacağız! Bugün her zaman birlikteyiz. Sanatçılarımız ve sporcularımızla bir aradayız. Engelli kardeşlerimiz ve gençlerimizle birlikteyiz.

Bugün bu odadaki herkesle birlikte; İstanbul için ellerimizi birleştirdik, Türk Yüzyılı İstanbul Vizyonu için heyecan ve coşkuyla bir araya geldik. İstanbul Vizyonu; Bu ihmal edilmiş şehrin kötü gidişatına son verecek duruştur. Bakımsız mahallelerin, sokakların özlediği vizyondur. İstanbul Vizyonu her şeyden önce halkın vizyonudur! Yediden yetmişe tüm İstanbulluların vizyonudur.

Ben hepinize; bu İstanbul şehrinde dirilişi ve yeniden yükselişi başlatacak olan “Türk Yüzyılı İstanbul Vizyonu” toplantımıza; Hayranlıkla geldin diyorum, şeref verdin, neşe getirdin.

Sevgili arkadaşlar,

Burası İstanbul! İstanbul şehirler arasında bir şehir ya da yerler arasında bir yer değildir. Öyle bir şehir ki; Dünyada buna benzer başka bir şey yok. İki denizi, iki kıtayı, iklimleri ve medeniyetleri bir araya getiren bir şehir.

İstanbul; Üsküdar’dan Eminönü’nden güzellikleri, hakikati, huzuru ve tüm erdemleri dünyaya getiren bir okuldur. 571 yıldır kıtalara hakikati, cesareti ve adaleti yayan erdemli bir şehirdir.

Bu hoş şehir; Milletimizin sevgisi ve şefkatidir. Bizce bu şehri yönetmek, aklınızla, kalbinizle, bütün varlığınızla İstanbul’un ruhuna teslim olmayı gerektirir; Her sokağı ve her evi adamak anlamına gelir. Biz buradayız, burada arkadaşlarımızla, teşkilatımızla, her zaman bir aradayız; Biz İstanbul’a adanmış kadroyuz, milletimizin meydanlarda kurduğu Cumhur İttifakıyız. Başlangıç ​​noktamız; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; İstanbulluların sonuna kadar hak ettiği şey belediyeciliktir, gerçek belediyeciliktir, AK Parti Belediyeciliğidir!

Değerli İstanbullular, AK Parti belediyesi ilk kez 30 yıl önce İstanbul’da yıldız gibi parladı. Tıpkı Fatih İstanbul’u fethettiğinde gökte parlayan o yıldız gibiydi. İstanbul’un 1994 yılında başlayan bu parlak gelişimi, ne yazık ki 2019 yılında talihsiz bir fetret dönemine girdi.

Yarı zamanlı belediyecilik anlayışıyla İstanbul; Sorunlar yumağı haline geldi. Şu anda İstanbul’da bu şehrin insanını yoran büyük bir kaos ve karmaşa var. Ve bu kaos bugün bu şehri tamamen sarmıştır.

Ama İstanbul çaresiz değil! Keyifli şehrimizin tüm konularını bütünsel bir bakış açısıyla değerlendirerek; İnsanı merkeze alan özgün bir yönetim anlayışını siz İstanbulluların hizmetine sunuyoruz.

“Boyut İSTANBUL”

İstanbul’un yıldızını yeniden parlatacak bu yönetim anlayışının adı; Sen İstanbul’sun! Siztem İstanbul Merkezinde sadece sen varsın. Üstlendiğim tüm görevlerde bunu hep gördüm. Kent insanı dönüştürürken insan da kenti dönüştürür. Ne yazık ki İstanbul bu hoş ahengi son 5 yılda kaybetmiş durumda.

İşte bu şehri yeniden istikrara kavuşturacak çözümlerimiz; Siztem İstanbul’u 4 boyutta anlatacağız: İstisnasız her projede; İstanbullulara sorunsuz bir sosyal yaşam sunacağız. Mazeretsiz, kibirsiz, mazeretsiz bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Sistematik analizlerimizle İstanbul için kesintisiz zamanı ortaya çıkaracağız. Ve tüm ekibimizle; Eşsiz bir İstanbul için yeniden çalışacağız!

Şimdi sana; Her projemizin temelini oluşturan SİZTEM İSTANBUL ile belirleyeceğimiz 10 hedefi tek tek paylaşacağım.

Sevgili İstanbullular, size zahmet değil kolaylık getiren bir İstanbul vaad ediyoruz.

“TRAFİK DÜZENİ HAYATIMIZDAN 3 BUÇUK YILI ÇALDI”

Çünkü bugün İstanbul’da; Her bir vatandaşımız yılın 288 saatini trafikte kaybediyor. Trafik sorunu hayatımızdan üç buçuk yıl çalıyor.

Hepimiz trafikte yıpranırız, zaman kaybederiz, gücümüzü kaybederiz. Trafikte kaybettiğimiz zaman; şimdi ailemize, sevdiklerimize, işimize; En önemlisi onu kendimize saklamak istiyoruz.

Ama trafik sorunu denilen bir sorunumuz var. İstanbul’a bakın; 2019 yılında trafik yoğunluğu %47 olarak gerçekleşti; Bugün bu oran yüzde 64’e çıktı. Yoğun saatlerde bu yoğunluk %90’ı bile aşıyor.

2019 yılında ortalama trafik hızımız saatte 60 kilometre iken; Bugün saatte yalnızca 42 kilometre hareket edebiliyoruz.

Tüm İstanbulluların ortak sorusu şu! Bu korkunç eğilimin nedeni nedir? Evet nedeni mevcut yönetimin ihmalidir, beceriksizliğidir, duyarsızlığıdır.

Gelin birlikte hatırlayalım! 5 yılda 230 kilometre metro yapma sözü verdiler. Bırakın bu sözü yerine getirmek şöyle dursun; 2019’dan önce yapımına başlanan 10 metro hattından 3’ünün inşaatını durdurdular.

“Biz açtık” dediler. Hatta uzun reklamlar bile yaptılar. Ancak açtıklarını söyledikleri 47,3 kilometrelik metro hattının yalnızca 8 kilometresini onarabildiler.

Durmadılar! Devam eden metro projelerini iptal ettiler. Daha da kötüsü; İptal ettikleri yetmezmiş gibi, kazı yapılan, temel atılan alanlara kamyon üstüne hafriyat döktüler.

İşte tüm dünyanın kıskançlığı; Çam ve Sakura Şehir hastanemiz! Bu vasıfsız yönetim; Hastanemize giden yolu bile yapmayı reddetti.

İşte Dolmabahçe-Levazım tüneli projesi! Büyükdere Caddesi’ndeki trafik yükünü azaltacak bu güzel projeyi bile iptal ettiler.

İnanın örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Ancak biz bunları İstanbulluların vicdanına emanet ediyoruz ve çözümlerimize odaklanıyoruz.

Hazırız! Biz meslektaşlarımızla gece gündüz demedik; 5 ve 10 yıllık iki farklı ulaşım planı yaptık.

Temel önceliğimizi İstanbul halkına anlatıyoruz. Önceliğimiz İstanbullulara zaman kazandırmak; İstanbul’u trafik derdine mahkûm etmek değil!

TOPLU ULAŞIM PROJELERİ!

Toplu ulaşım projelerimize ekrandan bakalım;

Şu anda toplu ulaşımda karayolu ulaşımının payı yüzde 72 civarında. Raylı sistemlerin payı ise yüzde 26 civarında. Ne yazık ki deniz taşımacılığında bu oran hâlâ yüzde 2’lerde.

2029 HEDEFLERİ

İşte 2029 hedefimiz! Otoyolun payı yüzde 60’a düşecek. Raylı sistemlerin payı yüzde 37’ye çıkacak! Deniz seviyesi yüzde 3’e çıkacak. Tamam, duruyor muyuz? HAYIR!

2034 GOLLERİ

İşte 2034 hedefimiz! 2034 yılında yol ağırlığı yüzde 48’e düşecek. Raylı sistemlerin payı yüzde 48’e, deniz taşımacılığı ise yüzde 4’e çıkacak!

Trafik sıkıntısı azalacak, aşka vakit gelecek! İstanbullular kazanacak! Ortalama seyahat süresi 64 dakikadan 39 dakikaya düşecek! Bu oranların ışığında İstanbul halkına söz veriyorum! İlk 5 yılın sonunda İstanbul trafiği azalacak; 10 yılın sonunda bitecek, bir daha geri dönmeyecek!

Raylı sistemler İstanbul’un can damarıdır. İşte raylı sistemlerde amacımız; Mevcut 328 kilometrelik metro sınırını 2029 yılına kadar 650 kilometreye çıkaracağız! Bu uzunluğu 10 yıl sonra yani 2034 yılında 1004 kilometreye çıkaracağız.

Yenikapı-İncirli-Sefaköy hattını tamamlayarak Küçükçekmece ve çevre ilçelerdeki kardeşlerimizi rahatlatacağız.

Yine Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü-Tüyap sınırı ve park et devam duraklarıyla bu bölgedeki araç trafiğini mümkün olduğu kadar azaltacağız.

İncirli-Gayrettepe-Söğütlüçeşme hattımızı da yapacağız. Beylikdüzü veya Avcılar’dan metroya binen bir yolcu Boğaz’ın altından geçecek; Söğütlüçeşme’ye sağ salim ulaşacak.

Yıllardır bekleyen Sultanbeyli metrosunu tamamlayacağız. Sultanbeyli-Kurtköy hattının tamamlanmasıyla; Sultanbeyli-Pendik arasındaki trafiği azaltacağız. Sabiha Gökçen-Kurtköy metro sınırlarını yeniden tamamlayarak vatandaşlarımızın havalimanı bağlantısını sağlayacağız.

İstanbul’da 2 Yakada 2 Büyük Tünel yapıyoruz. Bu tünellerin uzunluğu; Avrupa yakasında 88,2 km, Anadolu yakasında 34 km; Toplamda 122,2 kilometre olacak. İstanbul’un merkez bölgelerindeki trafik sıkışıklığını ortadan kaldıracağız.

İşte tünellerimiz! İlk önce; Çayırbaşı, Ayazağa, Levazım ve Dolmabahçe etaplarında 25,7 kilometrelik tünel projesini gerçekleştireceğiz. Dolmabahçe’den Kilyos’a kadar uzanan tünel zincirini halkımızın hizmetine sunacağız.

Mevcut Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli’nin devamı olan Sarıyer-Kilyos tünelinin tamamlanmasıyla; Kilyos-Dolmabahçe arasında halkımızın kesintisiz ulaşımını sunacağız. Ayrıca Kuzey Marmara otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne de anında erişim sağlayacağız.

Ayrıca İstanbul’un doğu-batı yönünde Kağıthane-Büyükçekmece arasında tünel zinciriyle yeni bir koridor oluşturacağız. Bu projenin ilk etabı olarak 11,6 kilometrelik Kağıthane ve Bayrampaşa etaplarını tamamlayacağız.

Yenisahra-Bostancı etabında 10,2 kilometrelik tüneller hızla tamamlanacak.

Bu projeyle Göztepe’den doğuya, D-100 Karayolu ile Sahil Yolu arasında kesintisiz bir bağlantı yolu oluşturacağız. D-100 Karayolunun trafik yoğunluğunu azaltacağız.

2034 yılına kadar; Bayrampaşa-Büyükçekmece etabında 50,9 kilometrelik tünelimizi hizmete açacağız. Ayrıca Harem-Çengelköy-Kavacık etabında da 23,8 kilometrelik tünelimizi hayata geçireceğiz.

Tüm bu tüneller sayesinde; Boğaziçi sahil yollarının her iki yakadaki tıkalı damarlarını açacağız. Aynı zamanda trafik yoğunluğu yüksek olan D100, 03 ve TEM otoyollarının da yoğunluğunu azaltacağız.

Göreve gelir gelmez Göztepe-Çayırova güzergahında 30 kilometrelik yan yol düzenlemesi yapacağız. Böylece D100 güzergahının Anadolu Yakası’ndaki yoğunluğunu azaltacağız. Aynı zamanda Tuzla, Pendik, Kartal, Maltepe ve Ataşehir ilçelerine de ulaşımı kolaylaştıracağız.

20 katlı kavşak ve 151 kavşak düzenleme planımızı hemen hayata geçireceğiz. İstanbul’da maliyet-fayda analizi yaparak; Ortaya koyacağımız projelerle Mahmutbey kavşağı gibi trafik sıkışıklığının yoğun olduğu bölgeleri rahatlatacağız.

D100 karayolu üzerinde hizmet seviyesi düşük olan ve trafik sıkışıklığı yaratan Ataköy Kavşağı’ndaki tıkanıklığı ortadan kaldıracak projemizi acilen hayata geçireceğiz.

Böylece D100 Edirne-Ankara istikametinde trafik akışı kesintisiz hale gelirken, Şirinevler ve Ataköy irtibat şubeleri de çok daha rahat olacak.

İstanbul trafiğini rahatlatacak iki büyük atak daha yapacağız. İstanbul trafiğini olumsuz etkileyen Esenler ve Harem otobüs terminallerini taşıyacağız. Her iki kıyıda da 6 yeni lojistik merkez kuracağız. Bu iki projeyle şehir içi trafikteki yaklaşık 1 milyon ağır araç trafiğini şehrin dışına taşıyacağız. Planlı dağıtım modeliyle şehir içi ulaşımda seyahat süresini yüzde 20 azaltacağız.

İstanbulluların evlerine, işlerine, okullarına mutlu bir şekilde ulaşmalarını istiyoruz. Bu nedenle her yıl 100 metrobüs ve 250 otobüsü filomuza katacağız.

METROBÜS SİLİVRİ’YE GELİYOR!

İşte müjdemizi veriyoruz. Evet Metrobüs Silivri’ye geliyor! Amacımız İstanbul’da şehrin her noktasına birebir hizmet götürmek ve şehir merkezindeki yoğunluğu mümkün olduğunca çevreye taşımak! Bu amaç için; D-100 otoyolunu düzenleyerek metrobüs sınırımızı TÜYAP – Silivri hattına kadar uzatacağız!

Sevgili İstanbullular sokaklarımızı otopark olmaktan kurtaracağız. “Güvenli ve ucuz otopark İstanbulluların hakkıdır” diyeceğiz. İstanbul’umuzun ilk 5 yılında; Yer altı otoparkı olacak, vatandaşlarımızın araçlarını bırakıp toplu ulaşıma bağlanacağı 250 bin araçlık otopark da sağlayacağız.

İSPARK’ın durumu belli! Bu kurum beceriksiz ellerde kötü yönetildiğinden para kaybediyor.

Arabasını evinin önüne park eden insanlardan para almasına rağmen parayı israf ediyor. Ama bu kurumu da canlandıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın!

Biz de burada bir söz veriyoruz. Göreve gelir gelmez araçlarını evlerinin önüne park eden vatandaşlarımızdan; Gece gündüz park ücretinden kesinlikle bir lira bile ücret almayacağız.

İSPARK ADIMI!

Aynı zamanda; İSPARK’ta uygulanan tarifelerde tam %25 indirim yapacağız! Vatandaşlarımız için; İlk yarım saati ücretsiz yapacağız!

Sevgili İstanbullular,

Bugün İstanbul’da yaklaşık 20 bin taksi günde 1,6 milyondan fazla yolcu taşıyor. Ancak bu sayı mevcut talebi karşılamaya yetmiyor.

MERKEZİ TAKSİ SİSTEMİ

Burada İstanbul halkına müjdeyi veriyoruz. Taksi sorununu tamamen çözeceğiz. Öncelikle doğru çalışmasını sağlayacak tüm sistemler; Bunları MERKEZİ TAKSİ SİSTEMİ çatısı altında birleştireceğiz.

Mevcut sistemin mümkün olan en hızlı ve güvenli şekilde çalışmasını sağlayacağız. Taksi sayısında da eksiklik varsa, ihaleler yaparak şehrimizin ihtiyacına göre taksi sıkıntısını gidereceğiz.

Ayrıca; Etkin eğitim, kontrol, ödül, ceza ve geri bildirim uygulamalarını hayata geçireceğiz. Taksi sorunu da diğer sorunlar gibi; İstanbulluların gündeminden tamamen çıkacak.

 

Gelen Haberin Detayları…

En son gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza indirin. (iOS, Android)Twitter’da kurabilir @Haber7Hesabınızı takip edebilirsiniz.

Uygulama mağazası Google Oyun Takip etmek

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit Eyüp escort Bayan numaraları
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler