Yaşam

Dünya Çocukları Dostluk ve Barış İçin Bir Arada

Alper Taşdelen: “Bizim anlayışımıza göre bu vatanın egemenliği, iradesi ve sahibi milletin kendisidir. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlığı.”

Çankaya Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği “Dünya Çocukları Dostluk ve Barış İçin Bir Arada” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Uluslararası Programı CET Gösteri Sanatları ve Gösteri Merkezi’nde şenlikli bir atmosferde gerçekleştirildi.

Çankaya Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Uluslararası Programı kapsamında Türk ve Dünya çocukları bir araya geldi. 10 ülkenin kültürünü yansıtan CET Gösteri Sanatları ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen danslar ile Çankaya Belediyesi gündüz bakımevlerindeki çocukların gösterileri şenlik havasında geçti.  Çankaya Belediyesi halk oyunları grubu Hoy-Tur’un yıldız dansçılarının sahne performansı da izleyicilerden büyük beğeni topladı.    

Ev sahipliğini Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yaptığı etkinliğe çok sayıda ülkenin büyükelçileri ve büyükelçi temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

EGEMENLİĞİN, İRADENİN, TOPRAKLARIN SAHİBİ MİLLETİN TANESİDİR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Türk Milleti ve tüm mazlum milletler için çok anlamlı bir bayram olduğunu kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği milli egemenlik anlayışı, hem Türk milletinin hem de milletimizin emrindedir. Ulus ve emperyalizm. Bütün milletler için çok anlamlı bir kavramdır. Çünkü milli egemenlik kavramı, egemenliğin sadece Osmanlı padişahına ait olduğu günlerden, egemenliğin halka, millete verildiği günün adıdır. Tek adama karşıyız. Bizim anlayışımıza göre bu vatanın egemenliği, iradesi ve sahibi milletin kendisidir” dedi.

HİÇBİR GÜÇ BİLİMİN, AKILIN VE MİLLİ HÜKÜMÜN ÜZERİNE GEÇEMEZ

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en doğru rehber bilimdir” sözünü hatırlatarak konuşmasına devam eden Alper Taşdelen, şunları söyledi:

“Bilim her zaman değişiyor. Çünkü hayat değişir. Kemalizmin bize en büyük hediyesi budur. Hayat değiştikçe, bilim değiştikçe değişimin kendisi hayat buluyor. Bu nedenle Ulu Cumhurbaşkanı Atatürk, ‘ulusal egemenlik’ anlayışıyla, egemenliğin ve kalkınmanın temsilcisi çocuklar açısından Türk gençliğine hem inkılâpçılık ilkesini hem de kalkınma ilkesini sunmuştur. Dolayısıyla Kemalizm, Cumhuriyet ve Devrimlerle uğraşmak beyhudedir. Hiçbir güç ve irade bilimin, aklın ve milli egemenliğin üzerine çıkamayacaktır. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlığı.”

DÜNYA ÇOCUKLARI HER ZAMAN BİR ARADA

Ulu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türk ve farklı kültürlerden çocukları bir araya getirdi. Etkinlik kapsamında Çankaya Belediyesi anaokullarında eğitim gören çocuklar, Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu, Tevfik Fikret Okulları Korosu ve yabancı ülkelerin hazırladığı müzik ve dans gösterileri beğeniyle izlendi.

Peru, Ukrayna, Çin, Filipinler, Kırgızistan, Kırım, Arjantin, Güney Kore ve Meksikalı çocukların yaptığı gösteriler farklı ülkelerin kültürlerini Türkiye’ye taşıdı. Çankaya Belediyesi anaokulu çocukları dansları, jimnastik şovları ve müzikleri ile geceye renk kattı. Etkinliğin finalini ise Çankaya Belediyesi dünya şampiyonu dans topluluğu Hoy-Tur’un yıldız dansçıları sergiledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları alkışlar arasında tamamlandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu