Haber

İran’ın Kuzistan, Erdebil ve Batı Azerbaycan eyaletlerinde onlarca kız öğrenci zehirlendi

İran’ın Kuzistan, Erdebil ve Batı Azerbaycan vilayetlerinde onlarca kız öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Ülkede bugüne kadar 5 binden fazla öğrencinin zehirlendiği olaylar Nevruz bayramının sona ermesiyle yeniden başladı.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Heftkel Sağlık ve Tedavi Merkezi Başkanı Maziyar Mevlayi, Huzistan eyaletinin Heftkel şehrinde öğrenci zehirlenmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Mevlayi, kentteki Hacer Lisesi’ndeki bazı öğrencilerin sağlık durumlarının kötüleştiği haberini aldıktan sonra söz konusu okula acil ekiplerin gittiğini ve bazı kız öğrencilerin de hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Sağlık ekiplerinin yanı sıra velilerin de kendi imkanlarıyla öğrencileri hastaneye götürdüklerini kaydeden Mevlayi, söz konusu olayda 66 kız öğrencinin tedavi altına alındığını bildirdi.

Mevlayi, hastaneye kaldırılan öğrencilerin durumlarının iyi olduğunu, velilerin endişelenmemesi gerektiğini belirtti.

Erdebil’de zehirlenme vakaları

İran basınında Erdebil vilayetindeki bazı kız okullarında öğrencilerin zehirlendiğine dair haberler çıktı.

Zehirlenen öğrenci sayısına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, İl Sağlık Kurumu yetkilileri 5 okulda zehirlenme olayı yaşandığına dikkat çekti.

Yetkililer, hastaneye kaldırılan çok sayıda öğrencinin nefes darlığı ve baş ağrısı semptomları gösterdiğini, durumlarının yeterli olduğunu belirtti.

Urmiye’de öğrenciler hastaneye kaldırıldı

Öte yandan “sharghdaily” haber sitesinde Batı Azerbaycan eyaletinin Urmiye kentinde bir kız okulunda bazı öğrencilerin zehirlenerek öldürüldüğü belirtildi.

Okulda çıkan gaz nedeniyle öğrencilerin zehirlendiği belirtilirken, hastaneye kaldırılan öğrenci sayısına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

İran’da okullarda toplu zehirlenme vakaları

30 Kasım 2022’den bu yana İran’da ağırlıklı olarak kız öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda toplu zehirlenme olayları yaşanıyor.

Öğrencilerde solunum sıkıntısı, mide bulantısı, baş ağrısı ve uzuvlarda uyuşma gibi belirtiler görülüyor. Şimdiye kadar 238 okulda 5 binden fazla öğrenci zehirlendi.

İran İçişleri Bakanlığı 11 Mart’ta yaptığı yazılı açıklamada, Tahran, Kum, Zencan, Huzistan, Hemedan, Fars, Gilan, Batı Azerbaycan, Doğu Azerbaycan’daki okullarda 100’den fazla kişinin toplu zehirlenme vakalarıyla bağlantılı olduğundan şüphelenildiğini duyurdu ( Tebriz), Kürdistan ve Razavi Horasan vilayetleri. çok sayıda kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

gordesajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu